03.09.2012 - Turniej o Puchar Przewodniczącego Związku rozegrany.
PSD Stalownia mistrzem turnieju po raz drugi

FOTO galeria

Stalownia po raz drugi została mistrzem turnieju zabierając do domu Puchar Przewodniczącego MOZ NSZZ "Solidarność" ArcelorMittal Poland SA - Dąbrowa Górnicza w rozgrywkach, które odbyły się w sobotę, 1 września br. na boisku Przemsza Okradzionów.

W rozgrywkach uczestniczyło sześć drużyn. Rozegranych zostało w sumie dziewięć dwudziestominutowych meczy: po trzy w dwóch grupach oraz mecze o V, III i I miejsce. Wśród drużyn walka była zacięta, a doping gorący.

W meczu finałowym o pierwsze miejsce rywalizowała drużyna PSD Stalownia z przedstawicielami ArcelorMittal Service Group. Ostatecznie (4:1) zwyciężyła PSD Stalownia.

Walczące drużyny zdobyły następujące miejsca:

* 1 miejsce - PSD Stalowania
* 2 miejsce - ArcelorMittal Service Group
* 3 miejsce - Maritex
* 4 miejsce - DWW Tokarnia Walców
* 5 miejsce - DWS Walcownia Średnia
* 6 miejsce - PPD Wielkie Piece

Również ze zwycięskiej drużyny pochodzi Patryk Taraszkowski, który został Królem Strzelców Turnieju, zdobywając w sumie dla swojej drużyny aż 7 bramek.

Turniejowi sędziował Jarosław Stępień

Nagrody zwycięzcom wręczył Przewodniczący MOZ NSZZ "Solidarność" ArcelorMittal Poland SA - Jerzy Goiński oraz Wiceprzewodniczący ds. Socjalnych - Stanisław Szrek i Wiceprzewodniczący ds. BHP - Mirosław Nowak.

Turniej o Puchar Przewodniczącego Związku na stałe wpisał się w kalendarz imprez organizowanych przez dąbrowską Solidarność. Z roku na rok można zaobserwować rosnące zainteresowanie Turniejem. Przybywa zawodników, przybywa również kibiców. Także poziom gry zawodników jest znacznie wyższy, aniżeli w pierwszych turniejach.

Informacje z Komisji <> O nas <> Struktury MOZ i ZOK <> Statut <> Dokumenty <> Świadczenia <> BHP i SIP <> Prawo pracy <> "Wolny Związkowiec" <> Wycieczki <> Sport i Rekreacja >